Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 04/01/2024

Prokurora portrets - Eiženija Rudzinska, Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūras prokurore

Attēls: Prokurora portrets - Eiženija Rudzinska, Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūras prokurore

2024. gada 2. janvārī ģenerālprokurors Juris Stukāns pieņēma Eiženijas Rudzinskas prokurora zvērestu. Amata pienākumus Eiženija Rudzinska pilda Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrā.

Par sevi prokurore saka: “Esmu mērķtiecīga un drosmīga. Mani motivē izaicinājumi un pārbaudījumi, jo nevirzīties uz priekšu, nozīmē virzīties atpakaļ. Esmu komandas cilvēks un tāpēc esmu pārliecināta, ka tiesiskuma un drošības nodrošināšana ir sabiedrības un valsts institūciju kopīgs darbs.”

Eiženijas iepriekšējā darba pieredze ir saistīta ar darbu tiesībaizsardzības iestādēs. Pildot izmeklētājas amata pienākumus Valsts policijā, izveidojās pirmā sadarbība ar prokuroriem. E. Rudzinska jau tolaik augsti novērtēja prokuroru darbu un uztvēra viņu veikumu kā profesionālu piemēru. “Mērķtiecīgi devos prokurora profesijas virzienā, iegūstot nepieciešamās zināšanas un pieredzi. Visbeidzot, darbs vecākā prokurora palīga amatā un klātesamība prokurora amata pienākumu izpildē tikai stiprināja manu motivāciju kļūt par prokurori,” atklāj Eiženija.

“Mans ceļš pretī amatam bija mērķtiecīgs, tāpēc esmu pateicīga savā profesionālajā pieredzē sastaptajiem nozares profesionāļiem, bijušajiem un esošajiem kolēģiem par sniegtajām zināšanām, pieredzi un iedvesmu šajā ceļā,” stāsta Eiženija.

Par lielākajiem prokurora profesijas izaicinājumiem viņa sauc nepārtrauktu attīstību un fokusa nezaudēšanu. “Uzskatu, ka prokuroram ir jābūt līdzatbildīgam efektīvas tiesu sistēmas nodrošināšanā sadarbībā ar nacionālajām un starptautiskajām institūcijām, nodrošinot elektronizētu procesu. Tāpat ir nepieciešams regulāri pilnveidot zināšanas specializācijā un celt kompetenci augstas juridiskās sarežģītības lietās. Efektīvs tiesu sistēmas darbs veicina valsts kopējo attīstību, tautsaimniecības izaugsmi, starptautisko reputāciju. Prokuroram savā neatkarībā un godprātībā, jāgarantē pienākumu izpilde pret katru procesā iesaistīto dalībnieku objektīvi, neitrāli un bez aizspriedumiem,” ir pārliecināta prokurore.

E.Rudzinskas vaļasprieks ir lakross. Viņu aizrauj sports un viņa lepojas būt daļa no komandas. Ar šo sporta veidu Eiženija nodarbojas pēdējos astoņus gadus. “Esmu pateicīga par iespēju uzvilkt sarkanbaltsarkano Latvijas izlases formu un pārstāvēt Latviju starptautiska mēroga sacensībās,” neslēpj prokurore. Sports ir ne tikai vaļasprieks, tas ir palīdzējis arī daudz ko sasniegt. “Disciplīna, cieņa, godaprāts, darbs komandā, kopēju mērķu izvirzīšana un sasniegšana, veselīga attieksme pret sacensību un tiekšanās pēc augstāku rezultātu sasniegšanas ir tās kvalitātes, ko sports man ir devis,” uzsver Eiženija.

Atpakaļ