Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 08/01/2024

Prokurora portrets - Kristiāna Annija Freiberga, Nodokļu un muitas lietu prokuratūras prokurore

Attēls: Prokurora portrets - Kristiāna Annija Freiberga, Nodokļu un muitas lietu prokuratūras prokurore

2024. gada 2. janvārī ģenerālprokurors Juris Stukāns pieņēma Kristiānas Annijas Freibergas prokurora zvērestu, kura amata pienākumus pilda Nodokļu un muitas lietu prokuratūrā.

Prokurore sevi raksturo kā mērķtiecīgu un zinātkāru un par sevi saka: “Vienmēr esmu gatava sevi izaicināt un pilnveidot.”

“Interese par prokurora amatu radās jau skolas laikā, kad Ēnu dienas ietvaros bija iespēja vērot prokurora darba ikdienu, kas likās aizraujoša un izaicinoša,” atceras K.A. Freiberga.

Vēlāk, uzsākot studijas Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē, viņa saprata, ka visvairāk viņu saista tieši krimināltiesības un ka nākotnē viņa vēlas kļūt par prokurori. Viņa stāsta: “No tā brīža arī mērķtiecīgi virzījos uz nosprausto mērķi – studiju izvēles kursus saistīju ar krimināltiesiskajām zinātnēm, obligātās studiju prakses izgāju dažādās prokuratūras struktūrvienībās, kas sniedza iespēju iepazītdaudzveidīgo prokurora darba ikdienu.”

Jau studiju laikā Kristiāna Annija uzsāka pildīt prokurora palīga amata pienākumus Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūrā (šobrīd - Nodokļu un muitas lietu prokuratūra) un vēlāk kļuva par juristi-analītiķi.

K.A. Freiberga uzskata: “Prokurora profesijas lielākais izaicinājums, kas tajā pašā laikā ir arī vērtējams kā ieguvums, ir nepārtraukta kvalifikācijas celšana un attīstība, lai valsts un personu tiesību un interešu aizsardzība būtu zinošu un kvalificētu amatpersonu rokās.”

Prokurores vaļasprieks ir ceļošana. Tas, viņasprāt, ir ne tikai lielisks veids kā atpūsties un izrauties no ikdienas, bet ļauj arī iepazīt citu valstu kultūru un vēsturi. Ziemā Kristiāna Annija izbauda arī slēpošanu.

Atpakaļ