Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 20/02/2024

Tiesai nosūtīta krimināllieta attiecībā pret diviem jauniešiem par huligānismu, kas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu, Imantā

Attēls: Tiesai nosūtīta krimināllieta attiecībā pret diviem jauniešiem par huligānismu, kas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu, Imantā

Rīgas Pārdaugavas prokuratūras prokurore tiesai nosūtīja krimināllietu divu jauniešu apsūdzībā par huligāniskām darbībām personu grupā pret nepilngadīgo, nodarot viņam miesas bojājumus.

Saskaņā ar apsūdzību pērnā gada 5. maijā viens no apsūdzētajiem jauniešiem, ar ieganstu, ka kāds no citas jauniešu kompānijas it kā esot trāpījis ar akmeni citai personai, nolēma uzmeklēt minētās kompānijas jauniešus un atriebties. Atrodoties Imantas mikrorajonā, Rīgā, šajā lietā apsūdzētie un vēl četras personas bezkaunīgi, ignorējot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot cilvēku mieru, bez jebkāda iemesla, huligānisku tieksmju vadīti, vairāku citu jauniešu klātbūtnē, kuri vēroja notiekošo, personu grupā pielietoja pret iepriekš nepazīstamu puisi fizisku vardarbību. Apsūdzēto jauniešu prettiesisko darbību rezultātā cietušajam tika radītas psihiskas ciešanas, kā arī nodarīti miesas bojājumi, kas pēc sava rakstura pieskaitāmi maznozīmīgiem miesas bojājumiem.

Ņemot vērā, ka četri no izdarītā nozieguma dalībniekiem nebija sasnieguši četrpadsmit gadu vecumu un pie kriminālatbildības nav saucami, materiāli pret viņiem tika izdalīti un nosūtīti tiesai audzinoša rakstura piespiedu līdzekļa piemērošanai. 2024. gada 2. februārī tiesa lēma piemērot viņiem probācijas novērošanu, kas šobrīd ir bargākais audzinoša rakstura piespiedu līdzeklis. Savukārt krimināllieta attiecībā pret iepriekš minētajām divām personām izskatīšanai nosūtīta Rīgas pilsētas tiesai.  

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ