Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 05/04/2024

Tiesās vīrieti par seksuālu vardarbību pret četrām meitenēm, no kurām divas ir nepilngadīgas

Attēls: Tiesās vīrieti par seksuālu vardarbību pret četrām meitenēm, no kurām divas ir nepilngadīgas

Rietumzemgales prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par seksuālu vardarbību pret četrām meitenēm, no kurām divas ir nepilngadīgas. Turklāt vienu meiteni apsūdzētais arī izvaroja.

Apsūdzētais strādāja kādā ēdināšanas uzņēmumā, kurā strādāja arī visas cietušās meitenes. Apsūdzētais zināja, ka meiteņu darba tiesiskās attiecības ir atkarīgas no viņa un zināja arī to, ka meitenēm darbs ir nepieciešams. Ievērojot šo apstākli, apsūdzētais nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi izmantoja situāciju, kad atradās divatā ar kādu no cietušajām meitenēm un neviens netraucēja viņa prettiesisko darbību veikšanu, un ar katru no meitenēm veica seksuāla rakstura darbības. Ar vienu meiteni seksuāla rakstura darbības tika veiktas vairākkārtīgi, turklāt apsūdzētais viņu arī izvaroja. Tāpat apsūdzētais savā datorā un telefonā glabāja šīs meitenes kailfoto, ko viņš izgatavoja pret meitenes gribu.

Lieta izskatīšanai nodota Zemgales rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ