Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 04/03/2024

Virsprokurora amata pienākumus beidz pildīt Ligita Vehi

Attēls: Virsprokurora amata pienākumus beidz pildīt Ligita Vehi

Šodien, 4. martā virsprokurora amata pienākumus beidz pildīt Vidzemes tiesas apgabala prokuratūras virsprokurore Ligita Vehi. Viņa izlēmusi doties izdienas pensijā.

Darbu prokuratūrā L. Vehi uzsāka 1993. gadā kā stažiere Valkas rajona prokuratūras vakantajā prokurora palīga amatā un 1994. gadā tika iecelta Valkas rajona prokuratūras prokurores amatā.

Virsprokurora amata pienākumus L. Vehi pilda jau no 1998. gada, kad tika iecelta par Valkas rajona prokuratūras virsprokurori, savukārt no 2011. gada virsprokurora amata pienākumus viņa pildīja Vidzemes tiesas apgabala prokuratūrā. L. Vehi prokuratūrā nostrādājusi vairāk nekā 31 gadu, t .sk. 25 gadus ieņemot virsprokurora amatu.   

Ligitas zināšanas, pieredze un prasmes, kā arī augstā atbildības pakāpe savu pienākumu izpildē ir sniegusi lielu ieguldījumu tiesiskuma stiprināšanā Vidzemes reģionā. L. Vehi korektums un viedokļa pamatojums ir konstatējams ne tikai viņas sagatavotajos dokumentos vai sniedzamajā informācijā, bet arī ikdienas komunikācijā, kuru papildina augstākā līmeņa morāles un ētikas principu ievērošana. Ilgstoši strādājot prokuratūrā, L. Vehi ir pierādījusi sevi kā godprātīgu, principiālu un prasīgu virsprokurori un zinošu juristi.

L. Vehi vairākkārt ir apbalvota ar prokuratūras apbalvojumiem.

Par izcilu mūža ieguldījumu prokuratūras attīstībā, demokrātijas un tiesiskuma stiprināšanā, kā arī ilggadēju un nevainojamu darbu prokuratūrā sabiedrības labā Ligita Vehi 2024. gada 1. martā saņēma Prokuratūras I pakāpes Goda zīmi.

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ