Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 13/10/2014

Tiesa bijušajam Garkalnes novada domes priekšsēdētājam piespriež reālu brīvības atņemšanu

Šā gada 10.oktobrī Rīgas rajona tiesa pasludināja saīsināto spriedumu krimināllietā, kurā par krāpšanu lielā apmērā apsūdzēts bijušais Garkalnes novada domes priekšsēdētājs un viņa sieva. Tiesa apsūdzētajam vīrietim piemērojusi reālu brīvības atņemšanu uz trīs gadiem, savukārt viņa sievai tiesa piemērojusi brīvības atņemšanu uz trīs gadiem nosacīti ar pārbaudes laiku uz pieciem gadiem.

Apsūdzētās personas pie kriminālatbildības sauktas pēc Krimināllikuma 177.panta trešās daļas.

Saskaņā ar lēmumu par personas saukšanu pie kriminālatbildības, apsūdzētais, būdams alkohola ietekmē, izraisīja ceļu satiksmes negadījumu, kura rezultātā tika bojāta viņa lietošanā esošā Garkalnes novada domei piederošā automašīna. Apsūdzētais zināja, ka apdrošināšanas firma atlīdzību neizmaksā, ja transportlīdzeklis vadīts alkohola ietekmē. Apsūdzētais nolēma slēpt faktus par automašīnas vadīšanu alkohola ietekmē un ceļu satiksmes negadījuma patiesajiem apstākļiem. Ar šo mērķi, lai panāktu apdrošināšanas prēmijas izmaksu Garkalnes novada domei un lai izvairītos no materiālā kaitējuma no saviem finanšu līdzekļiem, apsūdzētais vienojās ar sievu par saskaņoto nepatiesu ziņu sniegšanu un sniedza ziņas, ka automašīnu it kā vadījusi apsūdzētā sieva.

Pilns spriedums būs pieejams 24.oktobrī, pēc kura pirmās instances spriedumu būs iespējams pārsūdzēt apelācijas kārtībā.

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ