Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 19/03/2014

Tiesai nodota krimināllieta par cigarešu kontrabandas ievešanu Latvijas teritorijā

Šā gada 13.martā Ludzas rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā par cigarešu kontrabandas ievešanu Latvijas Republikā apsūdzētas četras personas, kur viena no viņām ir valsts amatpersona.

Saskaņā ar krimināllietas nodošanu tiesai, organizētās grupas dalībnieki sadalīja pienākumus, lai realizētu cigarešu kontrabandas ievešanu Latvijas Republikas teritorijā. Viena apsūdzētā persona, kura bija valsts amatpersona, izmantojot savu dienesta stāvokli, apņēmās nodrošināt netraucētu cigarešu pārvietošanu, apejot muitas kontroli. Saskaņā ar apsūdzību kāda persona Krievijas Federācijas teritorijā iegādājās 209 000 gab., ar Baltkrievijas akcīzes markām marķētas, cigaretes vairāk nekā EUR 30 541 vērtībā un nodeva tās apsūdzētajām personām. Cigaretes tika nogādātas līdz vietai Krievijas Federācijas teritorijā, no kurienes tālāk tās pārveda ar laivu pāri robežupei Latvijas Republikas teritorijā.

Trīs apsūdzētās personas pie kriminālatbildības sauktas pēc Krimināllikuma 190.panta trešās daļas, savukārt viena apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 190.panta trešās daļas, 318.panta otrās daļas un 329.panta.

Lieta izskatīšanai nodota Ludzas rajona tiesai.

 

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Aiga Šēnberga
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Senberga@lrp.gov.lv

Atpakaļ