Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 21/03/2014

Tiesai nodota krimināllieta par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavību)

Šā gada 20. martā Rīgas tiesas apgabala prokurors tiesai nodevis krimināllietu par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavību), kurā pie kriminālatbildības sauktas divas personas.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētajām personām apsūdzība uzrādīta par noziedzīgiem nodarījumiem, par kuriem atbildība paredzēta Krimināllikuma 116. pantā, 193.panta otrajā daļa un 313. panta otrajā daļā.

Apsūdzētie vīrieši (tēvs un dēls) ar cietušo kopīgi lietoja alkoholiskos dzērienus. Viena apsūdzētā vīrieša un cietušā starpā izcēlās sadzīviska rakstura konflikts, pēc kura cietušais devās uz savu dzīvokli. Pēc ierašanās cietušā dzīvoklī apsūdzētais uzsāka kautiņu, paņēma dzīvoklī esošo nazi un divas reizes tīši dūra cietušajam vēdera rajonā, divas reizes krūšu kurvja rajonā un tīši pārgrieza cietušā kaklu. Šo prettiesisko darbību rezultātā iestājās cietušā nāve. Pēc slepkavības izdarīšanas apsūdzētais nolaupīja cietušajam piederošu maksāšanas līdzekli – debetkarti, kā arī savas noziedzīgās darbības turpināja kopīgi ar tēvu, izmetot noslepkavotā līķi pa logu pagalmā un pēc tam iemetot to šahtā ar ūdeni, tādējādi slēpjot noziedzīga nodarījuma pēdas. Slepkavību izdevās atklāt vairāk kā gadu pēc tās izdarīšanas.

 

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ