Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 15/10/2014

Tiesai nodota krimināllieta par jaunieša nonāvēšanu ar alkohola un medikamentu šķīdumu

Šā gada 10.oktobrī Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā par personas nonāvēšanu, saistītu ar laupīšanu, apsūdzēti divi agrāk vairākas reizes sodīti vīrieši.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētie vīrieši vienojās par laupīšanas izdarīšanu un pudelē ar alkoholu izšķīdināja medikamentu, kas satur aktīvo vielu, tādējādi sagatavojot alkohola un medikamentu šķīdumu, kas bija paredzēts laupīšanas izdarīšanas atvieglošanai.

Turpinot īstenot savu noziedzīgo nodarījumu, apsūdzētie Vecrīgā novēroja cilvēkus, meklējot piemērotu personu, pret kuru varētu vērst laupīšanas uzbrukumu. Apsūdzētie ievēroja kādu jaunieti, kurš bija alkohola reibumā un uzsāka ar viņu sarunu. Izmantojot to, ka cietušais bija iereibis, apsūdzētie piedāvāja viņam iedzert no pudeles, kur bija sagatavotais alkohola un medikamentu šķīdums, tādējādi vēloties panākt, cietušā veselības stāvokļa pasliktināšanos. Kad apsūdzētie redzēja, ka cietušais vairs nav spējīgs pretoties, iesita viņam pa seju un nolaupīja divus mobilos telefonus. No iedzertā alkohola un medikamentu šķīduma iestājās cietušā jaunieša nāve.

Apsūdzētie vīrieši pie kriminālatbildības saukti pēc Krimināllikuma 117.panta 6.un 10.punkta.

Lietā izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ