Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 13/02/2014

Tiesai nodota krimināllieta par viltota dokumenta izmantošanu un kukuļdošanu

Šā gada 12.februārī Ludzas rajona prokuratūras prokurors tiesai saīsinātā procesa kārtībā nodevis krimināllietu par viltota dokumenta izmantošanu un kukuļdošanu.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētajai personai apsūdzība uzrādīta par noziedzīgiem nodarījumiem, par kuriem atbildība paredzēta Krimināllikuma 275. panta pirmajā daļā un 323. panta pirmajā daļā.

Persona apsūdzēta par to, ka izmantoja viltotu dokumentu, kas piešķir tiesības, proti, izceļojot no Latvijas Republikas uz Krievijas Federāciju, robežkontroles laikā ar nolūku apstiprināt savas tiesības vadīt transportlīdzekli, robežsardzes amatpersonai uzrādīja viltotu Krievijas Federācijas transportlīdzekļa vadītāja apliecību, kas neatbilst noteiktai formai un nav izgatavota uzņēmumā, kas nodarbojas ar Krievijas Federācijas transportlīdzekļa vadītāju apliecību izgatavošanu. Uzzinot, ka tiks saukts pie atbildības par viltotās vadītāja apliecības izmantošanu, apsūdzētais piedāvāja diviem robežkontroles inspektoriem naudu, taču saņēma atteikumu. Atrodoties robežkontroles punkta apskates telpā, apsūdzētais nodeva robežkontroles inspektoram kukuli 3500 Krievijas rubļu (73,34 euro) apmērā, pēc kā tika aizturēts.

Lieta nodota izskatīšanai Ludzas rajona tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ