Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 25/03/2014

Tiesai nodota lieta, kur sieviete apzog savas mātes brāļa māju

Šā gada 20.martā Balvu rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzēta kāda 25 gadus veca sieviete par zādzību no savas mātes brāļa mājas.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētā pierunāja trīs savas paziņas aizbraukt it kā uz savas vecāsmātes māju un paņemt apsūdzētajai piederošās mantas, solot paziņām par to samaksāt. Apsūdzētā sieviete kopā vēl ar trim personām, kuras bija maldinātas par savu darbību, nomā paņēma automašīnu un aizbrauca līdz savas mātes brāļa mājai, kura agrāk piederējusi apsūdzētās vecmāmiņai. Apsūdzētā pielāgojot atslēgu, atslēdza piekaramo vārtu atslēgu un palūdza vienu no paziņām uzlauzt dzīvojamās mājas durvis, paskaidrojot, ka durvju atslēga neatrodas tai paredzētajā vietā. Iekļūstot mājā un vēlāk arī šķūnī, cietušajam nodarīts materiālais zaudējums vairāk nekā EUR 4355 apmērā.

Apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 175.panta trešās daļas.

 

Lieta nodota Balvu rajona tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Aiga Šēnberga
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Senberga@lrp.gov.lv

Atpakaļ