Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 05/03/2014

Tiesai nodota lieta par naudas zādzību no dzīvojamās mājas

Šā gada 28.februārī Balvu rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzēti divi brāļi par naudas zādzību no kādas dzīvojamās mājas.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, abi apsūdzētie, būdami alkohola reibumā, aizgāja uz kādu lauku dzīvojamo māju un izsita tai logu, lai pa to iekļūtu mājā.

Viens no apsūdzētajiem vēroja apkārtni, otrs apsūdzētais iekļuva mājā un nozaga naudu EUR 40. Turklāt viens no apsūdzētajiem, pirms zādzības izdarīšanas, aizgāja uz iepriekš minēto māju, un maldinādams mājas saimnieci, veco sievieti, stādījās priekšā kā policijas darbinieks. Apsūdzētais teica, ka meklē noziedznieku, kurš izbēdzis no Daugavpils cietuma, un kuru sieviete it kā slēpjot savā mājā. Kad sieviete teica, ka nevienu neslēpjot un ka neko nezinot, apsūdzētais prasīja samaksāt naudu par degvielu, ko viņš it kā izmantojis, lai atbrauktu. Sieviete, ticot apsūdzētā vīrieša teiktajam, iedeva naudu EUR 30.

Viens no apsūdzētajiem pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 175.panta trešās daļas, savukārt otrs apsūdzētais pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 175.panta trešās daļas un 180.panta pirmās daļas.

Lieta nodota Balvu rajona tiesai.

 

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Aiga Šēnberga
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Senberga@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ