Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 27/02/2014

Tiesai nodots ierosinājums par vienošanās apstiprināšanu un soda piespriešanu

Šā gada 26.februārī Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nodevusi ierosinājumu par vienošanās apstiprināšanu un soda piespriešanu par nacionālā un etniskā naida un nesaticības izraisīšanu, kas izdarīta izmantojot automatizētu datu apstrādes sistēmu.

Apsūdzētais vīrietis, lietojot datoru ar interneta pieslēgumu, apmeklēja interneta vietni, kur bija ievietota publikācija par Izraēlas politiskajiem procesiem. Iepazinies ar minēto publikāciju, apsūdzētais izmantojot segvārdu, pievienoja komentāru, apzinoties, ka tā saturs ir vērsts uz nacionālā un etniskā naida un nesaticības izraisīšanu, un tādējādi publiskoja šo komentāru, kas pieejams neierobežotam interneta lietotāju skaitam un pauž naidu pret ebreju tautības cilvēkiem.

Saskaņā ar vienošanās protokolu apsūdzētā persona ar savām darbībām izdarīja noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 78.panta otrajā daļā un par minēto noziedzīgo nodarījumu prokurore lūdz viņu sodīt ar brīvības atņemšanu uz sešiem mēnešiem, sodu noteikt nosacīti ar pārbaudes laiku uz sešiem mēnešiem.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ