Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 24/11/2015

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu par smagu miesas bojājumu nodarīšanu vīrietim kā rezultātā iestājās viņa nāve

2015. gada 23. novembrī Jelgavas prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā par smaga miesas bojājuma nodarīšanu bezpajumtniekam, kā rezultātā iestājās viņa nāve, apsūdzēta kāda persona.

Personai celta apsūdzība par to, ka tā nodarīja smagus miesas bojājumus, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei.

Šā gada jūlija beigās apsūdzētā persona, būdama alkohola ietekmē, atrodoties kādā dzīvojamās mājās kāpņu telpā Jelgavā, aiz dusmām uz bezpajumtnieku, kurš bieži uzturējās minētajā kāpņu telpā un sava izskata, nepatīkamās smakas un alkohola reibuma dēļ traucēja apsūdzētajai personai, nodarīja bezpajumtniekam smagus miesas bojājumus.

Apsūdzētā persona veica vairākus sitienus pa vīrieša ķermeni, nodarot miesas bojājumus ķermeņa apvidū, sejas apvidū, galvas apvidū, krūškurvja apvidū, kā arī  ekstremitāšu apvidos. No gūtajiem miesas bojājumiem iestājās vīrieša nāve.

Jelgavas prokuratūras prokurors apsūdzēto personu pie kriminālatbildības saucis pēc Krimināllikuma 125. panta trešās daļas.

Lieta nodota izskatīšanai Jelgavas tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Kristīne Sutugina
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ