Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 15/06/2016

Ģenerālprokuratūrā aizvadīta tikšanās ar Kirgizstānas Republikas Ģenerālprokuratūras pārstāvju delegāciju

2016. gada 14. jūnijā Latvijas Republikas ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers un Ģenerālprokuratūras pārstāvji sadarbībā ar Ludviga Bolcmana Cilvēktiesību institūta (Ludwig Blotzmann Institute of Human Rights) ekspertiem Ģenerālprokuratūrā uzņēma Kirgizstānas Republikas Ģenerālprokuratūras pārstāvju delegāciju.

Ņemot vērā, ka Kirgizstānas Republikā pašlaik notiek sarežģītas reformas krimināltiesību jomā, veicot plašas izmaiņas normatīvajos aktos, vizītes laikā ar vairākiem Kirgizstānas Republikas Ģenerālprokuratūras Cilvēktiesību ievērošanas kriminālprocesa pirmstiesas stadijā pārraudzības departamenta prokuroriem, Kirgizstānas Republikas Ģenerālprokuratūras Starptautiskās tiesiskās sadarbības nodaļas vecāko prokuroru, Informācijas un sabiedrisko attiecību departamenta vadītāju, Kirgizstānas Republikas Ģenerālprokuratūras Organizatoriskā atbalsta un statistikas biroja vadītāju tika pārrunāti jautājumi par Latvijas Republikas prokuratūras institucionālo vietu un nozīmi Latvijas tiesu varas sistēmā, funkcijām, strukturālo uzbūvi, prokuroru tiesībām un pienākumiem.

Neizpalika jautājumi par Ģenerālprokuratūras lomu gadījumos, kas saistīti ar policijas darbu, piemēram, policijas darbiniekiem ļaunprātīgi pielietojot vardarbību un sliktu apiešanos pret  personu, neievērojot cilvēktiesības.

Bez tam, delegācijas pārstāvjus interesēja Latvijas Republikas Prokuratūras Ģenerālprokuratūras preses sekretāra un sabiedrisko attiecību speciālista darba ikdiena. Tostarp, tika pārrunāti jautājumi par Latvijas Republikas Prokuratūras lomu komunikācijas veidošanā ar plašsaziņas līdzekļiem un sabiedrību.

 

 

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ