Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 21/03/2016

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu par kāda vīrieša slepkavību sadzīviska rakstura konflikta laikā

Šā gada 15. martā Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzēta persona par kāda vīrieša tīšu prettiesisku nonāvēšanu  (slepkavība).


Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais 2015. gada 28. oktobrī kopā ar cietušo vīrieti, atradoties kādā dzīvoklī Krišjāņa Barona ielā, Rīgā, kopīgi  lietoja  alkoholu.

Starp alkohola ietekmē esošo apsūdzēto vīrieti un cietušo izcēlās sadzīviska rakstura konflikts un sākās kautiņš. Kautiņa laikā, apsūdzētais, dusmu vadīts, nolūkā nonāvēt cietušo paņēma galda lampu un ar to tīši izdarīja izmeklēšanā precīzi nenoskaidrotu sitienu skaitu pa vīrieša ķermeni. Turpinot sava noziedzīgā nodoma realizēšanu, apsūdzētais paņēma virtuves nazi un uz grīdas guļošajam vīrietim izdarīja izmeklēšanā precīzi nenoskaidrotu dūrienu-griezienu skaitu pa cietušā kaklu, krūškurvi,  vēderu.

Cietušajam vīrietim tika nodarīti smagi miesas bojājumi, kas bīstami dzībībai un bija tiešā cēloniskā sakarā ar viņa nāves iestāšanos.

Apsūdzētā persona saukta pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 116. panta.

Apsūdzētajai personai piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Krimināllieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ