Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 10/06/2016

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu par zīdaiņa nāvi Ventspilī no smagiem miesas bojājumiem

2016. gada maija beigās Ventspils prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības saukts vīrietis par sistēmisku un ilgstošu cietsirdīgu un vardarbīgu apiešanos ar gadu un trīs mēnešus vecu zīdaini, nodarot tam psihiskas un fiziskas ciešanas, kā arī par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu puisēna nāvei.

Saskaņā ar lēmumu par kriminālprocesa nodošanu tiesai, no 2015. gada 27. septembrim līdz 2015. gada 27. oktobrim, apsūdzētais vīrietis, atrodoties kādā dzīvoklī Ventspilī, kur uzturējās kopā ar zīdaini, sistēmiski un ilgstoši nodarīja viņam psihiskas un fiziskas ciešanas. Bērna pieskatītājs pret zīdaini piemēroja nepieļaujamas audzināšanas metodes, kas aizskar bērna cieņu un godu, agresīvi un biedējoši vēršoties pret bērnu – izdarīja spēcīgas fiziskas darbības, sitot, grūžot, iekožot, tādējādi nodarot viņam maznozīmīgus miesas bojājumus.

Bez tam, turpinot savas noziedzīgās darbības, apsūdzētā persona pērnā gada 27. oktobrī, atrodoties minētajā dzīvoklī, dusmu vadīta agresīvi vērsās pret zīdaini, pielietojot pret bērnu fizisku spēku – veica tīšas vardarbīgas darbības, nodarot puisēnam smagus miesas bojājumus, kas bīstami dzīvībai - trulas galvas traumas ar asinsizplūdumiem zem smadzeņu apvalkiem.

Minētie miesas bojājumi bija tiešā cēloniskā sakarībā ar zīdaiņa nāves iestāšanos 2015. gada 30. oktobrī.

Apsūdzētais saukts pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 125. panta trešās daļas un Krimināllikuma 174. panta otrās daļas.

Lieta izskatīšanai nodota Ventspils tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ