Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 28/06/2016

Tiesai nodod krimināllietu pret ugunsdzēsēju – glābēju, kurš, pildot dienesta pienākumus, izraisīja ceļu satiksmes negadījumu kā rezultātā iestājās divu cilvēku nāve

2016. gada jūnija vidū Ogres rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības saukts ugunsdzēsējs – glābējs, kurš, pildot neatliekamus dienesta pienākumus, izraisīja ceļu satiksmes negadījumu kā rezultātā iestājās divu cilvēku nāve, un divi citi pasažieri guva vidēja smaguma miesas bojājumus.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, 2015. gada 13. janvārī apsūdzētā persona pildīja neatliekamus dienesta pienākumus, vadīja VUGD operatīvo transportlīdzekli, ar ieslēgtiem speciālajiem gaismas signāliem pa autoceļu A6, Rīga – Daugavpils, dodoties atbrīvot personas, kas iespiestas ceļu satiksmes negadījuma rezultātā grāvī ieslīdējušā transportlīdzeklī.

Ceļa posmā ārpus apdzīvotas vietas, ugunsdzēsējs – glābējs nerīkojās tā, lai neradītu satiksmei bīstamas vai satiksmi traucējošas situācijas.

Neņemdams vērā  meteoroloģiskos apstākļus – bija iestājusies tumsa, apmākušies laika apstākļi, ceļa stāvokli – asfaltbetona brauktuve bija slapja un apledojusi, braukšanas virzienā sekoja garenkritums lejup un lēzens līkums pa kreisi, kā arī viņa vadītā transportlīdzekļa īpatnības un tā stāvokli – ugunsdzēsējs – glābējs neizvēlējās braukšanas ātrumu, kas nodrošina satiksmes drošību. Kā rezultātā transportlīdzeklim uzsākās sānslīde.

Pārvietojoties sānslīdē un daļēji sasveroties uz kreisajiem sāniem, transportlīdzeklis iebrauca pretējā braukšanas virziena joslā, izraisot sadursmi ar vieglo transportlīdzekli, uzkrītot tam virsū.

Sadursmes brīdī vieglais transportlīdzeklis ar četriem pasažieriem bija apstājies un neatradās kustībā.

Ceļu satiksmes negadījumā no gūtajām traumām mira divi pasažieri un divi pasažieri guva vidēja smaguma miesas bojājumus.

Apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 260. panta otrās daļas (Krimināllikuma redakcijā līdz 2015. gada 3. decembrim).

Lieta izskatīšanai nodota Ogres rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ