Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 09/08/2017

Prokuratūra pie kriminālatbildības saukusi jaunieti par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu personu grupā

2017. gada jūlija beigās Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā kāds jaunietis saukts pie kriminālatbildības par Krimināllikuma 195. panta otrajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots un iegūti pierādījumi tam, ka ne vēlāk kā 2013. gada 20. februārī, ar pirmstiesas kriminālprocesā nenoskaidrotu personu, pret kuru kriminālprocess izdalīts, apsūdzētais vienojās, ka uz sava vārda atvērs bankā kontu.

Bankas konta atvēršana bija nepieciešama, lai no kāda Itālijas Republikas pilsoņa un tajā reģistrētas kompānijas varētu saņemt krāpšanas rezultātā iegūtu naudu (noziedzīgi iegūti līdzekļi).

2013. gada aprīlī apsūdzētais un persona, pret kuru kriminālprocess izdalīts, darbojoties personu grupā, apzinoties, ka apsūdzētā bankas kontā ieskaitīto naudas līdzekļu izcelsme ir noziedzīga, veica finanšu līdzekļu izņemšanu skaidrā naudā. Apsūdzētais, būdams informēts, ka par minētajām darbībām saņems 200 latus (284,57 eiro), legalizēja noziedzīgi iegūtus finanšu līdzekļus 3535 latu (5029,85 eiro) apmērā, mainot to atrašanās vietu un piederību, proti, apzinoties naudas līdzekļu noziedzīgo izcelsmi, pārskaitīja finanšu līdzekļus bankas norēķina kontos un veica finanšu līdzekļu izņemšanu skaidrā naudā.

Krimināllieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Kristīne Sutugina
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ