Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 26/04/2017

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu par apzināti nepatiesu ziņojumu par spridzināmās ietaises ievietošanu tiesā

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu vienas personas apsūdzībā pēc Krimināllikuma 231.-1 panta.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, 2016. gada 3. jūnijā apsūdzētais nolūkā apturēt tiesas sēdi, kas nozīmēta izskatīšanai Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesā, no mobilā telefona piezvanīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (turpmāk tekstā – VUGD), paziņojot, ka pēc stundas tiesu namā notiks sprādziens.

Veicot tiesu nama telpu un pieguļošās teritorijas pārbaudi, sprādzienbīstami priekšmeti netika konstatēti.

 Sakarā ar viltus paziņojumu par spridzināmās ietaises ievietošanu tiesu namā tika nepamatoti traucēts Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Izmeklēšanas atbalsta pārvaldes pretterorisma vienības “Omega”, VUGD, Tiesu administrācijas, Rīgas pašvaldības policijas un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbs, kuriem kopumā nodarīts materiāls zaudējums 1925,29 eiro apmērā.

Krimināllieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā  kārtībā.
 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ