Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 09/05/2017

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu par dubultslepkavību Zolitūdes mikrorajonā

2017. gada aprīļa beigās Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par savu vecāku slepkavību (tīša prettiesiska nonāvēšana).

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, pērnā gada 10. maijā apsūdzētais atradās savā dzīvesvietā Zolitūdē, Rīgā, kur viņam izcēlās sadzīviska rakstura strīds ar tēvu.

Vīrieša tēvs apsūdzētajam pārmeta neesošas zādzības izdarīšanu, kā arī izrādīja neapmierinātību par viņa dzīvesveidu.

Dusmu un agresivitātes vadīts, nespējot paciest sava tēva pārmetumus un vēloties viņa nāves iestāšanos, apsūdzētais tīši izdarīja sitienu ar roku pa tēva galvu, pēc kā cietušais nokrita zemē dzīvokļa istabā uz grīdas.

Redzot apsūdzētā prettiesiskās darbības, konfliktu centās pārtraukt viņa māte, taču apsūdzētais tīši izdarīja sitienu ar roku pa mātes seju, kā arī ar metālisku priekšmetu tīši izdarīja divus sitienus pa cietušās galvu.

Turpinot savas prettiesiskās darbības un vēloties savu vecāku nāves iestāšanos, vīrietis veica vēl vairākus sitienus ar dūri pa mātes un tēva ķermeni.

Vēloties pārliecināties par abu cietušo nāves iestāšanos, apsūdzētais vecākus turēja piespiestus pie istabas grīdas, kamēr abi cietušie vairāk neizrādīja dzīvības pazīmes un iestājās viņu nāve.

Apsūdzētā persona saukta pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 118. panta 2. punkta.

Krimināllieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā  kārtībā.
 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
ĢenerālprokuratūrasPreses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ