Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 18/04/2017

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu par personu grupā veiktu Latvijas valsts karoga noraušanu un citādu šī valsts simbola zaimošanu

2017. gada 7. aprīlī Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu divu personu apsūdzībā pēc Krimināllikuma 93. panta.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, 2017. gada 26. marta rītā divi Beļģijas Karalistes pilsoņi, no kuriem viens uz noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas brīdi bija policijas darbinieks, abi būdami alkohola ietekmē, atradās pie kādas ēkas Kalēju ielā, Rīgā, un viens no viņiem satvēra karoga turētājā esošo Latvijas valsts karogu, norāva to un salauza karoga kātu. Norauto Latvijas valsts karogu apsūdzētais nometa uz ielas braucamās daļas un kopā ar otru apsūdzēto aizgāja prom.

Tomēr, lai turpinātu savas prettiesiskās darbības, kas vērstas uz Latvijas valsts simbola zaimošanu, apsūdzētie atgriezās pie minētās Kalēja ielas ēkas.

Zaimojot Latvijas valsts simbolu, viens no apsūdzētajiem pacēla karogu aiz salauztā kāta un vicinot to, skrēja pa ielu un pozēja otram apsūdzētajam, kurš viņa darbības fotografēja.

Rīkojoties saskaņotām un kopīgām darbībām, lai norautu Latvijas valsts karoga audumu no kāta, vīrieši satvēra un rāva Latvijas valsts karogu katrs uz savu pusi. Vienlaicīgi kāpa tam virsū ar kājām, piespiežot karoga audumu pie zemes, pēc kā Latvijas valsts karogs vēlreiz tika nomests zemē.

Tādējādi apsūdzētās personas, rīkojoties personu grupā, izdarīja Latvijas valsts karoga noraušanu un zaimošanu.

Krimināllieta saīsinātā procesa kārtībā nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā  kārtībā.
 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ