Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 01/02/2017

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu par skatuves māksliniekiem piederošu mantu zādzību vairāku tūkstošu eiro apmērā no Latvijas Nacionālās operas un baleta ēkas ģērbtuves

2017. gada 31. janvārī Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu pret personu par svešas kustamas mantas slepenu nolaupīšanu (zādzība), iekļūstot Latvijas Nacionālās operas un baleta ēkas ģērbtuvē.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, 2016. gada 8. septembrī apsūdzētā persona, zādzības izdarīšanas nolūkā, mantkārīgu motīvu vadīta, iekļuva minētās ēkas telpās, kamēr operas mākslinieki uzstājās, un no neaizslēgtas ģērbtuves nozaga viņiem piederošas mantas – datorus, mobilos telefonus, somas, naudu un citas personīgās lietas. Nozagtās mantas apsūdzētā persona salika mugursomā, pēc kā pameta ēkas telpas, uzskatot, ka tās darbības neviens nenovēro.

Apsūdzētā persona ar savām darbībām izdarīja noziedzīgu nodarījumu, kura sastāvs paredzēts Krimināllikuma 175. panta trešajā daļā, tādējādi astoņām cietušajām personām nodarot materiālus zaudējumus, kuru kopējā vērtība sasniedz 3706,56 eiro.

Piebilstams, ka apsūdzētajai personai kādā citā kriminālprocesā ar 2017. gada 18. janvāra Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas lēmumu piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ