Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 13/05/2017

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu par vairāk nekā piecu kilogramu narkotiskās vielas – izžāvēta kanabisa – nelikumīgu pārvietošanu pāri Latvijas Republikas valsts robežai

2017. gada aprīļa beigās Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu pret Baltkrievijas Republikas pilsoni, kurš apsūdzēts narkotiskās vielas lielā apmērā nelikumīgā pārvietošanā pāri Latvijas Republikas valsts robežai.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, pērnā gada decembrī apsūdzētais, atrodoties Nīderlandes Karalistē, no nenoskaidrotas personas iegādājās 5213,086 gramus aizliegtu sevišķi bīstamu narkotisku vielu – izžāvētu kanabisu (marihuāna), lai to nelikumīgi pārvietotu pāri Latvijas Republikas valsts robežai un realizētu tālāk.

Neatļauti iegādāto narkotisko vielu, kas sapakota vairākos polimēra materiāla iepakojumos, apsūdzētais ievietoja savā rīcībā esošā transportlīdzekļa bagāžas nodalījumā rezerves riteņa vietā un zem aizmugurējā bampera, kur tos neatļauti glabāja realizācijas nolūkā.

2016. gada 7. decembrī apsūdzētais no Lietuvas Republikas iebrauca Latvijas Republikā.

Šķērsojot Latvijas Republikas valsts robežu robežkontroles punktu “Grenctāle”, viņš minētajā transportlīdzeklī pārvietoja pāri valsts robežai 5213,086 gramus minētās narkotiskās vielas. Pēc kā tās glabāja un pārvadāja pa Latvijas Republikas sauszemes teritoriju līdz Valsts ieņēmumu dienesta Muitas policijas darbinieki muitas kontroles laikā tās atrada un izņēma.

Apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 190.-1 panta otrās daļas un Krimināllikuma 253.-1 panta trešās daļas.

Krimināllieta nodota izskatīšanai Rīgas rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ