Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 18/08/2017

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu pret diviem jauniešiem, kuri, pielietojot vardarbību, aplaupīja taksometra vadītāju

2017. gada 10. augustā Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā divas personas sauktas pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 176. panta otrās daļas.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, 2017. gada 17. jūlija rītā apsūdzētie, būdami alkohola ietekmē, iekāpa taksometrā un mantas nolaupīšanas nolūkā sāka draudēt vadītājam, pieprasot katram no viņiem iedot 10 eiro, piedraudot, ka pretējā gadījumā paziņos atbildīgajām iestādēm par to, ka tiek veikti taksometra pakalpojumi bez licences. Automašīnas vadītājs, nevēloties izpildīt pieprasīto, apturēja automašīnu pie kādas viesnīcas Rīgā, lūdzot abus jauniešus izkāpt.

Apsūdzētie no automašīnas neizkāpa, bet sāka plēst automašīnas salona inventāru un nolaupīja taksistam piederošās mantas.

Kad cietušais mēģināja pārtraukt viena apsūdzētā darbības, jaunietis izdarīja tīšu sitienu ar dūri cietušā sejas virzienā, bet cietušajam izdevās no tā izvairīties. Savukārt otrs jaunietis nolaupīja cietušajam maku un naudu.

Bez tam apsūdzētais, piedraudot pielietot fizisku spēku, pieprasīja cietušajam no pirksta novilkt gredzenu. Baidoties par savu dzīvību un veselību, cietušais gredzenu atdeva jaunietim.

Pēc laupīšanas izdarīšanas jaunieši no notikuma vietas aizgāja, lai ar iegūtajām mantām1086 eiro vērtībā un naudu 293 eiro apmērā rīkotos kā ar savu.

Krimināllieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā  kārtībā.

 

Kristīne Sutugina
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ