Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 20/04/2017

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu pret vīrieti, kurš pa logu bērnu virzienā meta degošu degmaisījuma pudeli, trāpot ar to nepilngadīgajam

2017. gada 12. aprīlī Liepājas prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu vienas personas apsūdzībā pēc Krimināllikuma 231. panta otrās daļas.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, 2017. gada 10. aprīļa vakarā apsūdzētais, būdams alkohola ietekmē, paņēma degmaisījumu, ielēja to pudelē un aizdedzināja. Pēc tam apsūdzētais, huligānisku motīvu vadīts, bez acīmredzama iemesla, atrodoties savā dzīvesvietā, meta degošo degmaisījuma pudeli pa logu pagalmā esošo bērnu virzienā, trāpot ar to nepilngadīgajam pa roku. Tā rezultātā aizdegās nepilngadīgā vējjaka.

Apsūdzētais sabojāja minētās personas vējjaku, nodarot viņam mantisku kaitējumu.

Huligānisko darbību laikā apsūdzētais, nostādot savas personiskās intereses pretī sabiedriskām interesēm, ne tikai tīši un aizskaroši vērsās pret nepilngadīgo, bet arī traucēja citu cilvēku mieru.

Apsūdzētā darbības izraisīja baiļu sajūtu arī pārējiem pagalmā esošajiem bērniem.

Krimināllieta neatliekamības kārtībā nodota izskatīšanai Liepājas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā  kārtībā.
 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ