Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 02/03/2017

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu pret jaunieti, kurš izdarīja personas slepkavību, jo šī persona piedalījās noziedzīga nodarījuma pārtraukšanā

2017. gada februārī Talsu rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzēts jaunietis par to, ka viņš draudēja izdarīt slepkavību, kā arī par to, ka viņš izdarīja slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos - noslepkavoja personu par to, ka tā piedalījās noziedzīga nodarījuma pārtraukšanā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, 2016. gada 1. jūlijā Rojas novadā apsūdzētais, atrodoties alkohola un narkotisko vielu ietekmē, būdams aizvainots par to, ka aizraidīts projām no jauniešu atpūtas pasākuma par to, ka uzvedies agresīvi un izraisījis kautiņu ar saviem paziņām, devās uz savu dzīves vietu.

 No savas dzīvesvietas apsūdzētais paņēma virtuves paņēma nazi, kura asmens garums 21 cm, platums 4,7 cm, spala garums 12 cm, pēc kā, atriebības motīvu vadīts atgriezās mājā, kur bija sapulcējušies jaunieši, ar spēku atsitot vaļā durvis, iegāja vienā no istabām.

Turot rokā ar asmeni uz augšu pavērstu nazi, apsūdzētais tuvojās vienam no jauniešiem, izsakot draudus viņu nodurt. Vienlaicīgi ar minētajām apsūdzētā darbībām, istabā ieskrēja vēl viens jaunietis, kurš, lai pārtrauktu noziedzīgo nodarījumu - personas dzīvības apdraudējumu, no mugurpuses satvēra apsūdzēto, un, cenšoties viņu savaldīt, turēja.

Kā rezultātā apsūdzētais savas noziedzīgās darbības vērsa pret šo jaunieti - izraujoties no satvēriena, pagriezās ar seju pret viņu un ar rokā esošo nazi izdarīja mērķtiecīgu dūrienu labā pleca locītavai pieguļošajā krūšu kurvja priekšējā virsmā. No gūtā ievainojuma notikuma vietā iestājās sadurtā jaunieša nāve.

Ar savām darbībām apsūdzētais izdarīja noziedzīgus nodarījumus, kas paredzēti Krimināllikuma 132. pantā un Krimināllikuma 118. panta pirmajā punktā.

Lieta nodota izskatīšanai Talsu rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ