Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 15/05/2017

Prokuratūra tiesai vienošanās procesa kārtībā nodevusi krimināllietu par 10 eiro kukuļa došanu Valsts policijas darbiniekam

2017. gada 27. aprīlī Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu vienas personas apsūdzībā pēc Krimināllikuma 323. panta pirmās daļas.

Saskaņā ar vienošanās protokolu, pērnā gada 14. augustā apsūdzētais vadīja automašīnu, kuras kustības laikā nebija piesprādzējies ar drošības jostu.

Valsts policijas darbinieks, atrodoties savā dienesta automašīnā, pamanot, ka vīrietis nebija piesprādzējis ar drošības jostu, kas paredzēta transportlīdzekļa konstrukcijā, deva transportlīdzekļa vadītājam norādījumu apstāties.

Valsts amatpersona apsūdzētajam paskaidroja, ka viņš pārkāpis Ceļu satiksmes noteikumu prasības, par ko paredzēta atbildība Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 149.-4 panta otrajā daļā. Un, ka viņam par pieļauto pārkāpumu tiks sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols.

Brīdi vēlāk apsūdzētais krievu valodā lūdza Valsts policijas darbiniekam, lai viņš nesastāda administratīvā pārkāpuma protokolu. Vīrietis, turot rokās maku, mutiski piedāvāja valsts amatpersonai samaksāt naudas sodu uz vietas.

Apsūdzētais, lai izvairītos no administratīvās atbildības, nodeva Valsts policijas darbiniekam kukuli – 10 eiro, ar roku to iestumjot zem valsts amatpersonas klēpī esošās planšetes, pēc kā apsūdzētais tika aizturēts.

Ar apsūdzēto personu 2017. gada 27. aprīlī ir noslēgta vienošanās par vainas atzīšanu un sodu. Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas prokuratūras prokurors nosūtījis ierosinājumu Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai par minētās vienošanās apstiprināšanu.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

 

 

Atpakaļ