Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 18/06/2018

Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūra uzņemta EJTN

2018.gada 14.-15.jūnijā Varnā, Bulgārijā noritējusi EJTN (Eiropas juridiskās tālākizglītības tīkla) 21. Ģenerālā asambleja, kuras ietvaros cita starpā vienbalsīgi tika nolemts kā jaunu EJTN dalībnieku uzņemt Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūru.

Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūras pieteikumu dalībai EJTN prezentēja Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūras Darbības analīzes un vadības departamenta virsprokurore Dagmāra Skudra.

Sanāksmes laikā EJTN ģenerālsekretārs atskaitījās par EJTN paveikto 2017.gadā, kā arī informēja par notiekošajām un plānotajām aktivitātēm 2018.un 2019.gadā.

EJTN, kas paredzēts izcilības nodrošināšanai Eiropas tiesiskās apmācības jomā, ir Eiropas tiesu sistēmas mācību un zināšanu apmaiņas galvenā platforma un virzītājs. Tas pārstāv vairāk nekā 120 000 tiesnešu, prokuroru un tiesībzinātņu pasniedzēju intereses visā Eiropā dažādās mācību jomās, piemēram, ES civiltiesībās, krimināltiesībās un komerctiesībās, valodu un sabiedrības jautājumos.

EJTN koncepcija ir atbalstīt kopējas juridiskās un tiesiskās kultūras veidošanu Eiropā. Tā uzdevums ir palīdzēt veidot Eiropas tiesiskuma telpu un sekmēt zināšanas par Eiropas Savienības tiesību sistēmām, tādējādi veicinot izpratni, uzticēšanos un sadarbību starp tiesnešiem un prokuroriem ES dalībvalstīs.

http://www.ejtn.eu/Templates/Public/Pages/NewsItem.aspx?id=4988

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ