Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 13/03/2018

Prokuratūra tiesai nosūta krimināllietu par apzināti nepatiesas liecības sniegšanu pirmstiesas kriminālprocesā

2018.gada 9.martā Alūksnes rajona prokuratūras virsprokurore tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā apsūdzēts kāds vīrietis par to,ka sniedza apzināti nepatiesu liecību pirmstiesas kriminālprocesā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais kāda cita kriminālprocesa ietvaros sniedza liecības par to, ka iepazinies ar kādu paziņu, ar kuru visu nakti kopā lietojuši alkoholu. Kad no rīta apsūdzētais devies prom, viņam pienākusi informācija par to, ka apsūdzētā vīrieša automašīna esot sasista uz tilta. Kad apsūdzētais aizgājis par to it kā pārliecināties, piebraukusi ceļu policija. Apsūdzētais sapratis, ka persona, ar kuru lietojis kopā alkoholu, ir nozagusi viņam piederošo automašīnu un izraisījusi ceļu satiksmes negadījumu, lai gan ar tiesas spriedumu administratīvā pārkāpuma lietā ir konstatēti citi apstākļi.

Apsūdzētais vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 300. panta pirmās daļas.

Lieta izskatīšanai nodota Alūksnes rajona tiesai

 

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ