Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 21/06/2018

Tiesa vienošanās kārtībā, par Latvijā ievestām kontrabandas cigaretēm, piemēro brīvības atņemšanu

2018.gada 20.jūnijā Vidzemes rajona tiesa Alūksnē apstiprināja prokurora noslēgto vienošanos ar apsūdzēto, par vainas atzīšanu un sodu, par Latvijas teritorijā nelikumīgi ievestām cigaretēm.

Alūksnes rajona prokuratūras prokurore apsūdzēto vīrieti pie kriminālatbildības saukusi pēc Krimināllikuma 190.panta pirmās daļas par kontrabandu, ja ar to radīts būtisks kaitējums.

Saskaņā ar celto apsūdzību, apsūdzētais ar automašīnu šķērsojot Krievijas – Latvijas valsts robežu, nelikumīgi ieveda Latvijā kopumā 20 260 cigaretes (kopsummā vairāk nekā 2465 EUR vērtībā) bez Latvijas republikas akcīzes markām, ko no muitas kontroles noslēpa automašīnas gāzes balonā (degvielas tvertnē) un aiz jumta dekoratīvā apšuvuma.

Ņemot vērā to, ka apsūdzētais ir piekritis vienošanās procesa piemērošanai, viņam ir izskaidrotas tiesības vienošanās procesā un sekas, kas rodas līdz ar vienošanās noslēgšanu, atzinis, ka krimināllietā ir noskaidroti apstākļi, kas attiecas uz pierādīšanas priekšmetu, un apsūdzētais piekrīt viņam inkriminētā nodarījuma apjomam un kvalifikācijai, kā arī radītā kaitējuma novērtējumam, prokurore ar apsūdzēto ir noslēgusi vienošanos, ko tiesa ir apstiprinājusi un atzinusi vīrieti par vainīgu, piemērojot brīvības atņemšanu uz 4 mēnešiem, brīvības atņemšanas sodu nosakot nosacīti ar pārbaudes laiku uz vienu gadu.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ