Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 16/04/2018

Tiesai nodod krimināllietu par kontrabandas cigarešu ievešanu Latvijā caur “zaļo zonu” no Krievijas Federācijas 16 627 EUR apmērā

Alūksnes rajona prokuratūras prokurore tiesai nosūtījusi krimināllietu par tabakas izstrādājumu nelikumīgu ievešanu Latvijas Republikas muitas teritorijā, apejot muitas kontroli, kur apsūdzēts kāds vīrietis.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais vīrietis kopā ar trīs personām, pret kurām kriminālprocess izdalīts atsevišķā lietvedībā, mantkārīgu motīvu vadīti, ar automašīnu devās uz kādu apdzīvotu vietu Alūksnes novadā pēc kastēm ar tabakas izstrādājumiem. Realizējot noziedzīgo nodomu, apsūdzētais un pārējie organizētās grupas dalībnieki, ieradās iepriekš norunātajā vietā, kur viņus sagaidīja personas, kuras atradās turpat netālu Krievijas Federācijas teritorijā. Personas no Krievijas Federācijas teritorijas padeva metāla caurules vienu galu apsūdzētajam un pārējiem organizētās grupas dalībniekiem, kuri to satvēra un turēja. Personas Krievijas Federācijas teritorijā uz caurules novietoja 8 iepakojumus ar tabakas izstrādājumiem un padeva tos apsūdzētajam vīrietim un pārējiem grupas dalībniekiem, kuri ieslidināja un pieņēma Latvijas muitas teritorijā. Tādējādi Latvijas teritorijā no Krievijas Federācijas teritorijas caur “zaļo zonu” tika pārvietotas kopumā 150 000 cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes preču markām 16 627,62 EUR vērtībā.

Apsūdzētais vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 190.panta trešās daļas.

Lieta izskatīšanai nosūtīta Vidzemes rajona tiesai (Alūksnē).

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ