Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 25/04/2018

Tiesai nodota krimināllieta par nepilngadīgas personas slepkavību Līgo svētku svinēšanas laikā

Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nosūtījis krimināllietu par nepilngadīgas personas slepkavību, kur apsūdzēta kāda sieviete.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētā sieviete, būdama alkohola ietekmē, atrodoties kādas mājas pagalmā, kur ģimenes un paziņu lokā notika Līgo svētku svinēšana, izmantojot apstākli, ka pagalmā atrodošās personas bija stipra alkohola ietekmē un aizmigušas, greizsirdības vadīta un slepkavības nolūkā, paņēma nazi un pienāca pie nepilngadīgās personas. Apsūdzētā sieviete vienu reizi tīši iedūra nepilngadīgajai personai krūšu kurvī, kā rezultātā viņa nokrita zemē un iestājās viņas nāve.

Apsūdzētā pārliecināta par personas nāves iestāšanos un nolūkā slēpt šī nozieguma patiesos apstākļus, noslēpa nazi, kā arī nozieguma izdarīšanā nepatiesi apvainoja kādu vīrieti, kurš tajā brīdi bija aizmidzis stiprā alkohola ietekmē.

Apsūdzētā sieviete pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 117.panta 12.punkta.

Lieta izskatīšanai nodota Rēzeknes tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ