Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 09/05/2018

Tiesai nodota krimināllieta pret pieciem Vjetnamas un diviem Lietuvas pilsoņiem

2018.gada aprīļa beigās Alūksnes rajona prokuratūras virsprokurore tiesai nosūtījusi krimināllietu pret diviem Lietuvas pilsoņiem, par to, ka viņi mantkārīgu motīvu vadīti apzināti nodrošināja iespēju pieciem Vjetnamas Sociālistiskās Republikas pilsoņiem, kuri arī ir apsūdzēti šajā krimināllietā, nelikumīgi uzturēties Latvijas Republikā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, 2018.gada aprīlī pieci Vjetnamas Sociālistiskās Republikas pilsoņi šķērsoja Krievijas – Latvijas valsts robežu, nolūkā nokļūt darba meklējumos Eiropā. Kad noteiktā vietā no meža iznāca minētās personas, viņus sagaidīja divi Lietuvas Republikas pilsoņi, kuri palīdzēja personām sakāpt automašīnā, iedeva pārtiku un visi ar automašīnu devās prom, līdz automašīnu apturēja robežsargi un aizturēja visas personas.

Pie kriminālatbildības kopā sauktas septiņas personas, pieci Vjetnamas Sociālistiskās Republikas pilsoņi pēc Krimināllikuma 284.panta otrās daļas un divi Lietuvas Republikas pilsoņi pēc Krimināllikuma 2851.panta otrās daļas.

Visiem apsūdzētajiem piemērots drošības līdzeklis – apcietinājumus.

Lieta izskatīšanai nodota Vidzemes rajona tiesai Alūksnē.

 

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ