Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 16/08/2021

Pie kriminālatbildības sauktas divas valsts amatpersonas par medus kā kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu

2021. gada 13. augustā Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors pieņēma lēmumus par divu valsts amatpersonu saukšanu pie kriminālatbildības par to, ka viņi, būdami Valsts policijas darbinieki, kuri veica savus dienesta pienākumus, no kāda transportlīdzekļa vadītāja apmaiņā pret administratīvā pārkāpuma nenoformēšanu par pieļautajiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem pieprasīja un pieņēma kukuli – ne mazāk kā 48 kilogramus medus.

Prokurors abas personas pie kriminālatbildības saucis pēc Krimināllikuma 320. panta trešās daļas.

Prokuratūra 2021. gada pirmajos astoņos mēnešos kriminālvajāšanas uzsākšanai par kukuļņemšanu ir saņēmusi 10 kriminālprocesus, no kuriem 4 kriminālprocesi ir nosūtīti tiesai, savukārt 6 kriminālprocesos turpinās kriminālvajāšana.

Aicinām sabiedrību būt modriem un ziņot par šādiem un līdzīgiem gadījumiem izmeklēšanas iestādēm, kas ļaus atklāt un izmeklēt visdažādākos valsts amatpersonu iespējamos noziedzīgos nodarījumus.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ