Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 12/10/2022

Ar prokurora priekšrakstu par sodu pabeidz kriminālprocesu par 50 eiro kukuļdošanu Ceļu policijas darbiniekam

Attēls: Ar prokurora priekšrakstu par sodu pabeidz kriminālprocesu par 50 eiro kukuļdošanu Ceļu policijas darbiniekam

2022. gada 11. oktobrī Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrā, sastādot prokurora priekšrakstu par sodu, pabeigts kriminālprocess pret personu, kura apsūdzēta kukuļdošanā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Patruļpolicijas pārvaldes Ceļu policijas bataljona darbiniekam.

Saskaņā ar apsūdzību Ceļu policijas darbinieki apturēja apsūdzētās personas vadīto transportlīdzekli par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Pēc Ceļu policijas darbinieka lūguma uzrādīt transportlīdzekļa vadītāja apliecību apsūdzētā persona iedeva viņam transportlīdzekļa vadītāja apliecību un transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību, starp kurām atradās 50 eiro banknote. Naudas zīme bija domāta Ceļu policijas darbiniekam, lai viņš nepieņemtu lēmumu par administratīvā pārkāpuma lietvedības uzsākšanu un soda piemērošanu.

Prokurors apsūdzēto personu saucis pie kriminālatbildības par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, došanu personiski valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, neizdarītu kādu darbību, un nodotais kukulis bija domāts šai valsts amatpersonai. Krimināllikumā par šāda noziedzīga nodarījuma izdarīšanu paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, probācijas uzraudzība, sabiedriskais darbs vai naudas sods, sākot no 10 minimālajām mēnešalgām, kas šobrīd ir 5000 eiro.

Apsūdzētā persona pilnībā piekrita tai inkriminētā noziedzīgā nodarījuma apjomam un juridiskajai kvalifikācijai, kā arī atzina savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un to nožēloja.

Ar prokurora priekšrakstu par sodu apsūdzētajam piemērots naudas sods – 6000 eiro.

Prokuratūra izsaka atzinību Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Patruļpolicijas pārvaldes Ceļu policijas bataljona darbiniekam par profesionālu darba pienākumu veikšanu.

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ