Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 06/07/2022

Prokurora portrets – Rīgas Austrumu prokuratūras prokurors Sergejs Puhovs

Attēls: Prokurora portrets – Rīgas Austrumu prokuratūras prokurors Sergejs Puhovs

2022. gada 30. jūnijā prokurora zvērestu nodeva prokurors Sergejs Puhovs. Amata pienākumus prokurors pildīs Rīgas Austrumu prokuratūrā.

Par sevi Sergejs saka: “Esmu apveltīts ar atbildības sajūtu, radošs, uzticams un dzīvespriecīgs cilvēks.” Pirms pieņemt lēmumu profesionālo izaugsmi turpināt prokuratūrā, viņš strādājis par juristu valsts iestādē un par tiesneša palīgu. Kā norāda pats prokurors – tā bijusi nenovērtējama pieredze. Kļūt par prokuroru viņu pamudinājusi iespēja turpināt savu profesionālo izaugsmi un darīt sabiedrībai nozīmīgu darbu.

“Pildot prokurora amata pienākumus, man ir iespēja palīdzēt cilvēkiem. Tas dod man vislielāko personīgo gandarījumu,” savu izvēli argumentē prokurors. Viņš priecājas, kas prokuroram ir ļoti plašs uzdevumu un pienākumu klāsts, kas savukārt nozīmē dinamisku darba ikdienu un iespēju nepārtraukti mācīties, apgūt ko jaunu.

Vaicāts par to, vai prokuroru reiz varētu aizstāt mākslīgais intelekts, Sergejs Puhovs pieļauj, ka, ņemot vērā straujo tehnoloģiju attīstību, šāds scenārijs varētu būt iespējams, bet vienlaikus viņš teic: “Tādā gadījumā tas būs pilnvērtīgs mākslīgais intelekts, kopumā dzīvosim pavisam cita tipa pasaulē!”

 

Ieva Šomina
Latvijas Republikas prokuratūras
Konsultante – sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 67044586
e-pasts: Ieva.Somina@lrp.gov.lv

Atpakaļ