Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 11/07/2023

Par palīdzību ārvalstij pret Latvijas Republiku vērstā darbībā – 15 500 eiro liels naudas sods

Attēls: Par palīdzību ārvalstij pret Latvijas Republiku vērstā darbībā – 15 500 eiro liels naudas sods

2023. gada 3. jūlijā stājies spēkā Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Īpaši pilnvarotu prokuroru nodaļas prokurora pieņemtais priekšraksts par sodu, ar kuru persona ir atzīta par vainīgu un sodīta par palīdzību ārvalstij pret Latvijas Republiku vērstā darbībā.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka Latvijas Republikas pilsonis laika periodā no 2017. gada līdz 2022. gada novembrim, personisku apsvērumu un mantkārīgu tieksmju nolūkā, sniedza attiecīgu intelektuālu un fizisku atbalstu ārvalstij, t.i., Krievijas Federācijai. Apsūdzētais apzinājās, ka viens no Krievijas Federācijas uzdevumiem ir stiprināt un paplašināt tās ietekmi Baltijas un citās Eiropas Savienības valstīs, tai skaitā vēršoties pret Latvijas Republikas valstisko neatkarību, suverenitāti, teritoriālo vienotību, valsts varu, valsts iekārtu un valsts drošību kopumā.

Apsūdzētais pilnībā piekrita viņam inkriminētā noziedzīgā nodarījuma apjomam un juridiskajai kvalifikācijai, kā arī atzina savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un to nožēloja.

Apsūdzētais ir izdarījis secinājumus un izvērtējis savas rīcības nepieļaujamību un sekas. Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Īpaši pilnvarotu prokuroru nodaļas prokurors, ņemot to vērā, kā arī izdarītā noziedzīgā nodarījuma raksturu un bīstamību, radīto kaitējumu, apsūdzētā personību un mantisko stāvokli, un apstākli, ka apsūdzētais izmeklēšanas laikā gandrīz četrus mēnešus atradās apcietinājumā, ar priekšrakstu par sodu piemēroja viņam naudas sodu 15 500 eiro apmērā.

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ