Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 30/03/2023

Prokurora portrets – Nodokļu un muitas lietu prokuratūras prokurors Mihails Šafars

Attēls: Prokurora portrets – Nodokļu un muitas lietu prokuratūras prokurors Mihails Šafars

2023. gada 28. martā prokurora zvērestu nodeva Nodokļu un muitas lietu prokuratūras prokurors Mihails Šafars.

Par sevi  Mihails saka: “Esmu dzīvespriecīgs, atvērts, komunikabls, mērķtiecīgs, uzticams.” Dzīves izaicinājumus viņš uztver kā iespēju kļūt stiprākam un pilnveidot sevi. “Uzskatu, ka dzīvē daudz var panākt ar centību un neatlaidību,” saka prokurors.

Pēc vidusskolas pabeigšanas Mihails iestājās Latvijas Policijas akadēmijā, kur ieguva augstāko izglītību un specializāciju – izziņas izdarītājs (izmeklētājs). “Valsts policijā nodienēju divdesmit vienu gadu. Cīņa pret noziedzību valstī kļuva par manas dzīves neatņemamu sastāvdaļu, tāpēc, pabeidzot dienesta gaitas Valsts policijā, es skaidri apzinājos, ka vēlos arī turpmāk turpināt cīņu pret noziedzību. Prokurora amats man sniedz iespēju realizēt Valsts policijā uzkrāto pieredzi un zināšanas,” stāsta Mihails Šafars.

Prokurora amatā Mihails saredz iespējas kā profesionālai, tā personiskai izaugsmei. “Strādājot prokuratūrā, varu sniegt personisku pienesumu cīņai par tiesiskumu valstī un gūt gandarījumu par ikdienā paveikto,” saka prokurors. Viņš ir gandarīts , ka ir piederīgs profesionālai juristu komandai, jo īpaši, kā saka Mihails Šafars, fantastiskajam un profesionālajam Nodokļu un muitas lietu prokuratūras prokuroru kolektīvam.

Vaicāts par šīs profesijas lielākajiem izaicinājumiem, prokurors norāda, ka, viņaprāt, lielākais izaicinājums šajā darbā ir centieni paaugstināt darba kvalitāti, kas, savukārt, cieši saistāms ar izmeklēšanas kvalitātes un sadarbības ar izmeklētājiem uzlabošanu. Viņš norāda, ka prokuratūras prestiža vairošana ir katra prokurora, katra prokuratūras darbinieka pienākums. Savukārt personiski lielākais izaicinājums, pēc Mihaila domām, ir rast balansu starp darba pienākumiem, uzlikto atbildību un nepieciešamību profesionāli attīstīties.

Ieva Šomina
Latvijas Republikas prokuratūras
Administratīvā direktora dienesta
Komunikācijas un sabiedrisko attiecību
nodaļas vadītāja
Tālrunis: 67044586
e-pasts: Ieva.Somina@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ