Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 11/01/2023

Tiesās personu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā un citu personu par šī noziedzīgā nodarījuma atbalstīšanu

Attēls: Tiesās personu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā un citu personu par šī noziedzīgā nodarījuma atbalstīšanu

Nodokļu un muitas lietu prokuratūras prokurors tiesai nosūtījis krimināllietu, kurā apsūdzētas divas personas – viena persona par izvairīšanos no nodokļu nomaksas, nodarot zaudējumus valstij vairāk nekā 346 690 eiro apmērā, un otra persona par šī noziedzīgā nodarījuma atbalstīšanu.

Viena apsūdzētā persona bija kādas SIA amatpersona, tās faktiskais vadītājs, kurš organizēja finansiāli saimniecisko darbību. Viņš vienojās ar otru apsūdzēto, kurš bija cita uzņēmuma valdes loceklis, par to, ka tiks noformēti dokumenti starp abiem uzņēmumiem par faktiski nenotikušiem ar pievienotās vērtības nodokli (PVN) apliekamiem darījumiem. Apsūdzētais SIA vadītājs Valsts ieņēmumu dienestā iesniedza PVN deklarāciju par 2017. gada februāri, norādot faktiski nenotikušus darījumus starp abiem uzņēmumiem, tādējādi nelikumīgi palielināja SIA atskaitāmā priekšnodokļa summu un nepamatoti samazināja SIA budžetā maksājamo PVN summu par 346 690,24 eiro, nodarot valstij zaudējumus minētās summas apmērā.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ